Meny
Cashewkakor med hallonchiasylt

Cashewkakor med hallonchiasylt

Testa en smartare variant på hallongrottor som är betydligt snällare mot kroppen. Kakorna har en karamellaktig smak från honung och rårörsocker som paras ihop med en mild nötsmak från cashewnötssmöret. Resultatet blir sega och oemotståndligt goda kakor.

Ingredienser

Så här gör du

Börja med sylten.

  1. Koka upp hallon och lönnsirap. Sänk värmen och låt puttra i 5 minuter.
  2. Tillsätt chiafrön och låt koka i 15 minuter tills den har tjocknat något.
  3. Rör runt ett par gånger under koktiden. Rör ner vaniljpulvret och låt svalna i kylen i minst en timme.

 

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en mindre skål.
  4. Blanda ihop cashewnötssmör, honung och ägg i en stor skål.
  5. Rör ner de torra i de blöta och blanda ihop. Undvik att röra ihop för mycket.
  6. Forma smeten till runda bollar med hjälp av dina händer och fördela på plåten. Gör en grop i dem med hjälp av en tesked. Klicka ca ½ tsk sylt i varje grop.
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills de har fått en fin gyllene färg.
  8. Låt svalna på ett bakgaller i 5 minuter.

Servera!

Tips! För er som är mandel/nötallergiker och inte kan använda cashewnötsmör finns här ett tips på ett melonkärnsmör som har en mild och neutral nötaktig smak som är väldigt god. Du gör det själv hemma på en kvart.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se