Meny
Chiapudding med blåbär

Chiapudding med blåbär

Chiapudding passar perfekt som hälsosam efterrätt eller mellis! Chiafrön är rika på Omega 3, protein och fiber och är därmed ett riktigt superfrö!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg gojibär i vatten tills de är mjuka (ca 30 minuter). Häll av vattnet.
  2. Lägg soltorkade dadlar i vatten tills de är mjuka (ca 10 minuter). Häll av vattnet.
  3. Blanda blåbär, kardemumma, lönnsirap, chiafrön, gojibär och dadlar och mixa till en slät puré.
  4. Rör ner kokosmjölken i blandningen.
  5. Häll upp i små glas eller skålar och ställ i kylen minst en timme.
  6. När det är dags att servera, klicka lite crème fraîche eller turkisk yoghurt på toppen.
  7. Om du vill ha ett veganskt mellanmål servera istället med t.ex. sojabaserad crème fraîche eller endast färsk frukt.
Kung Markatta Apa
Grädde och några färska frukter är också härligt att toppa med!

Receptet skapat av

Tanias inspiration till recept och kärlek till god mat kommer från alla hennes år i Australien, Asien och Sverige. Hon har nu slagit sig ner i Skåne och erbjuder catering med huvudsakligen lokala och ekologiska råvaror.