
Chiavåfflor med sojafärsröra
En matigare våffla som innehåller chiafrön och som serveras med sojafärsröra. När det gäller våffelsmeten kan man välja sin favorit och sedan blanda i chiafrön. Detta är en klassisk äggvåffelsmet där en del av mjölet är utbytt mot rågmjöl.
Ingredienser
- 100 g smör, smält
- 2 dl Kung Markatta Vetemjöl
- 2 dl Kung Markatta Rågmjöl
- ½ tsk salt
- 5 dl havredryck eller mjölk
- 2 ekologiska ägg
- ½ dl Kung Markatta chiafrön
- 100 g Kung Markatta sojafärs
- ½ liter vatten + 1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
- 1 msk Kung Markatta rapsolja
- ½ gul lök, finhackad
- 1 morot, riven
- ½ msk Kung Markatta tomatpuré
- ½ kruka färsk oregano, hackad
- Kung Markatta örtsalt, till smaksättning
- Svartpeppar
Så här gör du
- Smält smöret. Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken/havredrycken, vispa sedan i resten och blanda till en slät smet.
- Vispa ner ägg och chiafrön.
- Låt smeten stå medan du förbereder sojafärsröran.
- Koka upp vatten och buljongtärning och låt sojafärsen sjuda i ca 10 minuter, häll av vattnet.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs lök, morot och sojafärs.
- Tillsätt tomatpuré och smaka av med oregano, örtsalt och svartpeppar.
- Grädda våfflorna och servera dem direkt med sojafärsröran.