Meny
Chiavåfflor med sojafärsröra

Chiavåfflor med sojafärsröra

En matigare våffla som innehåller chiafrön och som serveras med sojafärsröra. När det gäller våffelsmeten kan man välja sin favorit och sedan blanda i chiafrön. Detta är en klassisk äggvåffelsmet där en del av mjölet är utbytt mot rågmjöl.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smält smöret. Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken/havredrycken, vispa sedan i resten och blanda till en slät smet.
  2. Vispa ner ägg och chiafrön.
  3. Låt smeten stå medan du förbereder sojafärsröran.
  4. Koka upp vatten och buljongtärning och låt sojafärsen sjuda i ca 10 minuter, häll av vattnet.
  5. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs lök, morot och sojafärs.
  6. Tillsätt tomatpuré och smaka av med oregano, örtsalt och svartpeppar.
  7. Grädda våfflorna och servera dem direkt med sojafärsröran. 
Kung Markatta Apa
Går naturligtvis lika fint att servera klassiskt med sylt och grädde också!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se