Meny
Chiligräddfil med cashewnötter

Chiligräddfil med cashewnötter

En superenkel kall sås som du snabbt slänger ihop. Den passar till allt grillat men smakar även gott som dippsås till råa grönsaker. Cashewnötterna bidrar både med len smak och såklart en god crunch!

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil
  • ca 5 msk chilisås
  • en näve Kung Markatta cashewnötter
  • en nypa salt

Så här gör du

  1. Rör ihop gräddfil, chilisås och en nypa salt
  2. Grovhacka cashewnötterna och strössla ovanpå.
  3. Serveras som tillbehör till grillad tofu och kimchi

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se