Meny
Chiligryta med tofu

Chiligryta med tofu

En chiligryta med tofu - perfekt såhär års! Det fina med en chili är att man kan blanda i det man gillar bäst. Favoritbönor och exakt så mycket chilifrukt man mäktar med för styrkan. 

Ingredienser

Tofun:

 Chilin:

Egen tacokrydda: 

  • 1 tsk chili
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökssalt 

Så här gör du

Tofun:
Blanda 1 paket Tofu och 1 dl bbq sås. Bryt Tofun i 2 cm stora oregelbundna bitar. Vänd ner Tofun i en skål med bbq såsen och låt marinera medans du gör chilin. Bryn löken och fräs kryddorna i kokos och olivoljan i en gryta eller djup panna. Bryn löken mjuk. Tillsätt vitlöken och fräs den en kort stund. 

Chilin:
Skölj bönorna i ett durkslag. Lägg sen bönorna, sockret, saltet och kakaon i grytan. Fräs bönorna mjuka med löken. Tillsätt tomaterna och låt sjuda i femton minuter. Bryn tofun i 1 msk olivolja. Stek tofun gyllenbrun i varm panna. Sänk värmen efter att tofun fått färg.

Servera:
Vänd ner tofun i bönchilin och servera med bröd och sallad. 

Kung Markatta Apa
Det fina med en chili är att man kan blanda i det man gillar bäst!

Receptet skapat av

Sofia bor i Katrineholm med man, fyra barn och en hundvalp. Som fotograf och stylist har hon ett gott öga till allt som är vackert i livet. Och alldeles extra om det dessutom är smakar bra och är hållbart för miljön.

Besök gärna https://mokkasin.femina.se