
Chiligryta med tofu
En chiligryta med tofu - perfekt såhär års! Det fina med en chili är att man kan blanda i det man gillar bäst. Favoritbönor och exakt så mycket chilifrukt man mäktar med för styrkan.
Ingredienser
Tofun:
- 1 paket Kung Markatta tofu naturell
- 1 dl Kung Markatta BBQ sås
- 1 msk Kung Markatta kokosolja
- 1 msk Kung Markatta rapsolja
- Egen tacokrydda
- 1 tsk chili
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- Hackad chilifrukt efter smak
Chilin:
- 1 burk Kung Markatta kidneybönor
- 1 burk Kung Markatta stora vita bönor
- 1 burk Kung Markatta borlottibönor
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kakao
- 1 burk Kung Markatta krossade tomater
- 1 burk Kung Markatta hela tomater
- 2 dl Kung Markatta passerade tomater
Egen tacokrydda:
- 1 tsk chili
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökssalt
Så här gör du
Tofun:
Blanda 1 paket Tofu och 1 dl bbq sås. Bryt Tofun i 2 cm stora oregelbundna bitar. Vänd ner Tofun i en skål med bbq såsen och låt marinera medans du gör chilin. Bryn löken och fräs kryddorna i kokos och olivoljan i en gryta eller djup panna. Bryn löken mjuk. Tillsätt vitlöken och fräs den en kort stund.
Chilin:
Skölj bönorna i ett durkslag. Lägg sen bönorna, sockret, saltet och kakaon i grytan. Fräs bönorna mjuka med löken. Tillsätt tomaterna och låt sjuda i femton minuter. Bryn tofun i 1 msk olivolja. Stek tofun gyllenbrun i varm panna. Sänk värmen efter att tofun fått färg.
Servera:
Vänd ner tofun i bönchilin och servera med bröd och sallad.