Meny
Chocolate Cookie Dough Fudge Cake (no bake)

Chocolate Cookie Dough Fudge Cake (no bake)

Choklad, kakdeg, lite mer choklad, nötter... den här fudge-liknande kakan går snabbt att svänga ihop, ger minimal disk då du med lätthet kan köra både botten och fyllning i samma mixer, samt är hälsosam. Liksom win-win-WIN!

Ingredienser

Så här gör du

Botten:

  1. Mixa alla ingredienserna till botten, när den börjar bli grynig är den klar.
  2. Spara 1/4-1/3 av degen och tryck ut resten i botten av en form. (En liten springform på 16 cm i diameter. Det går fint att dubbla receptet om du vill använda en "vanlig" springform på 24cm.)

In i kylen med både botten och sparad deg medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  1. Skölj tofu och lägg den på lite hushållspapper.
  2. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något.
  3. Mixa tofun några varv innan du tillsätter resterande ingredienser, inklusive den smälta chokladen. Smaka av med sötning.
  4. Eftersom chokladen stelnar när den svalnar kommer fyllningen ganska snabbt bli fastare, så när du väl har en jämn “smet” (det ska vara en tjock smet, väldigt tjock, den ska inte rinna utan vara mer som en deg) för över den till formen.
  5. Jämna ut över tårtbotten och avsluta med att smula över den sparade degen. Tryck till lätt så deg-smulorna liksom “sitter på plats”.
  6. In i kylen och låt stå till sig, en timme räcker om du är otålig :)
Kung Markatta Apa
Du kommer inte sakna frånvaron av socker, vetemjöl och smör, det kan vi lova!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se