Meny
Chokladdoppade havrefrökakor med  sultanrussin

Chokladdoppade havrefrökakor med sultanrussin

Chokladdoppade havrefrökakor med sultanrussin. Perfekta som picknickkakor.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda rumsvarmt smör med farinsocker och rårörsocker.
  3. Rör ihop vetemjöl och bikarbonat, blanda i det tillsammas med havregryn.
  4. Rör till sist i snacksmixen och russinen.
  5. Forma smeten till runda bollar, lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Platta till bollarna lite med en gaffel, grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Låt kakorna svalna helt innan de doppas till hälften i den smälta chokladen.
  8. Förvara i tätslutande burk

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se