Meny
Chokladfondant med mandelsmörsgömma

Chokladfondant med mandelsmörsgömma

En underbart dessert för chokladälskaren! Innandömet ska vara nästintill rinnande när du sticker skeden i den. Servera direkt eller låt stå i kyl över natten för en mer kladdkakeliknande dessert!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält ihop kokosolja och hackad choklad över vattenbad, rör tills jämnt och låt sedan svalna något.
  3. Vispa ihop ägg+äggula+kokossocker tills sockret lösts upp helt.
  4. Tillsätt den avsvalnade kokosolja/choklad-blandningen och rör tills allt blandats. Pudra över kakao, en nypa salt och rör ihop.
  5. Fördela hälften av chokladsmeten i 2 formar (muffinsform-storlek, silikonformar är att rekommendera, då ingenting någonsin fastnar), klicka i 1/2 msk mandelsmör i var, och täck med resterande chokladsmet.
  6. Grädda i ca 8-10 minuter, tills kanterna ser gräddade ut men mitten fortfarande är något lös. Ta ut ur ugnen, och låt stå någon minut innan servering. Pudra över lite kakao eller florsocker för extra ögongodis!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se