Meny
Chokladknäck med pumpafrön & flingsalt

Chokladknäck med pumpafrön & flingsalt

Ett helt vanligt recept på knäck men smaksatt med kakao, rostade pumpafrön och på toppen en gnutta flingsalt.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att rosta pumpafrön på medelvärme i en torr stekpanna.
  2. Ställ sedan ut knäckformar på en bricka.
  3. Blanda grädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
  4. Lägg ner en digital termometer.
  5. Låt det koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125 grader.
  6. Tag kastrullen från plattan och rör ner kakao och pumpafrön.
  7. Fördela knäcksmeten i formarna, lättast går det om man häller smeten i en tillbringare.
  8. Tänk på att detta moment måste gå ganska fort innan knäcken stelnar.
  9. Toppa till sist knäcken med lite flingsalt.
  10. Förvara dem svalt i en burk med lock.
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se