Meny
Chokladmousse-glass

Chokladmousse-glass

Med bara två ingredienser kan du svänga ihop kvällens läckraste dessert! Servera den antingen som mousse eller glass.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Ställ kokosmjölken i kylen någon timme, så går det snabbare sen.
  2. Häll över kokosmjölken i en stor bunke och skeda i chokladkrämen (som ska vara rumstempererad).
  3. Vispa genast ihop med en elvisp.
  4. Servera antingen direkt som en läcker mousse, eller ställ in bunken i frysen 20-30 minuter för att sedan vispa på nytt och vips - så har du krämig glass.
  5. Portionera upp i skålar och strössla över valfri topping, exempelvis krossade kokoschips eller kakaonibs - eller varför inte både och!
Kung Markatta Apa
Sugen på variation? Byt ut Chokladkrämen mot Hasselnötskräm!

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se