Meny
Chokladmousse på spad

Chokladmousse på spad

Nästa gång du öppnar en burk kikärtor, häll inte bort spadet. Det kan vispas upp och användas för att ersätta äggvita i allt från såser och dressingar till maränger och chokladmousse. Lite magiskt faktiskt!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mät upp 1,5 dl spad och häll i en skål, vispa med elvisp tills det blir fluffiga vita toppar.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Ta av från värmen, vänd ner lönnsirapen och det vispade kikärtsspadet i omgångar med en slickepot.
  4. Rör försiktigt till en jämn chokladsmet.
  5. Häll upp i små glas och ställ i kylskåpet ett par timmar för att stelna.
  6. Servera med färska bär på toppen.

 

Kung Markatta Apa
Återanvänd spadet från kikärtorna som grund för en härlig chokladmousse!

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com