Meny
Chokladtårta

Chokladtårta

En härlig, rik chokladtårta med botten av mandel- och kokosmjöl. Toppad med ett tjockt lager chokladkräm som påminner lite om fyllig chokladmousse. Underbar!

Ingredienser

  • Botten:
  • 25 gram smör
  • 15 gram finhackade pecannötter
  • ½ dl Kung Markatta mandelmjöl
  • 1 msk Kung Markatta kokosmjöl
  • 1 ½ msk stevia strö (eller motsvarande sötning)
  • ½ krm vaniljpulver
  • Chokladkräm:
  • 80 gram mörk choklad
  • 20 gram rumsvarmt smör
  • 1 1/3 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 – 1 ½ msk stevia strö (eller motsvarande sötning)

Så här gör du

Botten:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda med smör till en deg.
  2. Fördela i botten på en 12-centimeters springform.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
  4. Låt svalna.

Medan bottnen svalnar gör du chokladkrämen.

Chokladkräm:

  1. Koka upp 3/4 dl av grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver och ta därefter bort kastrullen från plattan.
  2. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter.
  3. Tillsätt smöret och blanda tills även detta smält.
  4. Vispa ½ dl vispgrädde med elvisp tills konsistensen böjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård).
  5. Rör ner den vispade grädden i chokladblandingen tills allt har blandats.
  6. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme och fördela sedan chokladkrämen på den kalla bottnen.
  7. Hyvla (t ex med en potatisskalare) eller hacka över choklad.
  8. Förvara i kyl tills servering.
Kung Markatta Apa
Servera gärna med en stor klick vispgrädde!

Receptet skapat av

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket.

Besök gärna bakasockerfritt.se