Meny
Citon- & rosmarindoftande kikärtor

Citon- & rosmarindoftande kikärtor

Salta, en aning syrliga och med mycket arom. Kikärtorna är allra godast direkt ur ugnen. Men om du inte äter upp alla på en gång kan du värma upp de överblivna på nytt i ugnen. De är även goda i sallader eller som ett knaprigt inslag i soppor.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 220°.
  2. Häll alla kikärter på en ugnsplåt med högre kant. De ska ligga i ett lager.
  3. Rosta i 12 minuter. Skaka pannan och rosta i ytterligare 10 minuter, tills kikärterna börjar bli torra. Håll ett varsamt öga på dem så att de inte bränns vid.
  4. Under tiden som kikärterna rostas blanda ihop ingredienserna till smaksättningen.
  5. Börja med att mortla salt tillsammans med rosmarin. Tillsätt därefter olivolja, chipotle, och citronzest. Mortla ihop i ytterligare någon minut.
  6. Häll försiktigt ner kikärterna i en stor skål och häll därefter på örtoljan. Blanda ihop allt tills bönorna är jämnt täckta.
  7. Nu ska de tillbaks på plåten och in i ugnen i ytterligare 3-5 minuter, tills det börjar dofta. Rör om kikärterna, stäng av värmen och låt dem stå i ugnen i ytterligare 20 min.
  8. Plocka ut kikärterna ur ugnen och låt svalna i 1-2 minuter innan du serverar dem.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se