Meny
Citronmandelmuffins med vallmofrön

Citronmandelmuffins med vallmofrön

Muffins bakade på mandelmjöl och med en härlig citronsmak. De krispiga blå vallmofröna på toppen ger det där lilla extra till dessa muffins.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl med bakpulver i en skål.
  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt, vänd ner mandelmjölsblandningen i smeten och tillsätt yoghurt samt citronskal och citronsaft.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar, strö över vallmofrön och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Kung Markatta Apa
Fyll gärna muffinsformarna väl, då dessa inte jäser upp så mycket vid gräddning.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se