Meny
Couscous- och spenatkaka

Couscous- och spenatkaka

En lite ovanlig rätt som passar både som huvudrätt med en matig sallad av bönor eller som tillbehör till en bit fisk. Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 2.5 dl Kung Markatta couscous
  • 2.5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 80 g färsk spenat
  • chiliflakes
  • 250 g keso (valios innehåller inget löpe)
  • 2 ekologiska ägg
  • Massa goda örter
  • salt och peppar
  • Kung Markatta olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka couscousen enligt förpackningen.
  3. Hacka lök och pressa vitlök.
  4. Bryn med olivolja.
  5. Rör ner spenaten och stek på medelhög värme i någon minut, smaka av med örter och chiliflakes.
  6. Rör ner spenatröran med couscousen, rör även ner keso och ägg.
  7. Blanda ordentligt och smaka av.
  8. Smörj en ugnsfast form på ca 20×30 cm med olivolja och häll ner blandningen.
  9. Släta till ytan.
  10. Baka kakan i ca 35 minuter eller tills kakan stelnat.
  11. Skär upp i bitar och servera med valfritt tillbehör.
Kung Markatta Apa
Ccouscous kan man gärna byta ut mot tex hirs, quinoa eller bulgur.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.