Meny
Crispy tofu med ananas-mangosås

Crispy tofu med ananas-mangosås

Smaksatta med kokos, ingefära och sesamfrön är dessa tofubitar oemotståndliga! Servera tofun tillsammans med grönsaker, ris och ananas-mangosås för en enkel och smakrik rätt som passar hela familjen. För en vegansk variant byt ut ägg mot sojamjölk.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackning.
  2. Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 200°.
  4. Pensla en ugnsplåt med lite olja.
  5. Torka av tofun och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Skär skivorna till trekanter.
  6. I en påse blanda ihop majsmjöl, cayennepeppar, ingefära och salt. Lägg i tofubitarna och skaka runt försiktigt. Plocka ur bitarna och skaka av överflödig mjöl.
  7. I en skål blanda ihop kokosflingor, sesamfrön och ströbröd. Doppa bitarna i lättvispat ägg och därefter i kokosmixen.
  8. Lägg dem på ugnsplåten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  9. Servera tillsammans med Jasminris, grönsaker och Ananas-Mangosås.

Toppa gärna med tunt skivad salladslök och färsk koriander.

Kung Markatta Apa
Glutenfritt? Byt ut ströbröd mot krossade cornflakes eller öka mängden kokosflingor och sesamfrön.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se