Meny
Dragonsallad med brytbönor och chèvre
  • Huvudrätt , Sallader
  • 15 min
  • 6-8 pers.

Dragonsallad med brytbönor och chèvre

Låt dig inspireras av det franska köket och servera den här krämiga och knapriga salladen på sommarens bufféer. Vinägretten är både syrlig och söt och passar fint ihop med dragonen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj av och toppa brytbönorna. Ångkoka dem i 4-5 min. De ska fortfarande vara krispiga och var noggrann med att inte överkoka dem.
  2. Kyl genast ner dem i ett stor skål iskallt vatten.
  3. Gör vinägretten. Blanda ihop alla ingredienser i en glasburk och skaka ordentligt.
  4. Blanda ihop alla ingredienser i en stor skål tillsammans med vinägretten. Smula ner chèvren smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör försiktigt runt en gång till och servera.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se