Meny
Empanadas med tofu och spenat

Empanadas med tofu och spenat

Smidigt, mättande och vansinnigt gott! Empanadas är perfekt picknickmat. Du kan antingen göra åtta stora eller 16 små som blir ett förträffligt inslag på buffébordet. Gör fyllningen dagen innan så är halva jobbet gjort.

Ingredienser

 

 

 

 

Så här gör du

Deg:

  1. I en stor skål lös upp jäst och socker i vattnet och låt stå i 10 minuter. Rör ner ägg, salt och olivolja och därefter mjölet.
  2. När degen är tillräckligt fast stjälpa upp den på ett mjölat bakbord och knåda tills den är mjuk och elastisk, ca 4 minuter. Tillsätt mer mjöl om degen är för klibbig.
  3. Lägg den i en oljad bunke, täck med bakduk och låt jäsa i 45-60 minuter, tills den har blivit dubbelt så stor.

Fyllning:

  1. Pressa försiktigt ur så mycket västska som möjligt ur tofun genom att pressa den mellan två bitar hushållspapper. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Fräs purjolöken mjuk på medelvärme i två msk ghee och lite salt. Tillsätt vitlök, chiliflakes och peppar och fräs i en minut.
  3. Smula ner tofu och tillsätt solroskärnor och oliver och fräs i fem minuter. Häll över röran i en skål och rör ihop med spenat, örter, ost och 3/4 av äggen.

Empanadas:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Dela degen i åtta bitar och rullar till bollar. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
  3. Kavla ut bollarna tunt och fyll ena halvan med fyllning. Vik över den andra halvan och nyp ihop kanterna.
  4. Pensla med resterande ägg och strö över sesamfrön.
  5. Grädda i mitten av ugnen på en bakplåt med bakplåtspapper i ca 30 minuter (20 minuter om du göra små). Servera!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se