Meny
En värmande fisksoppa

En värmande fisksoppa

Kung Markattas goda tomaterna på burk är i allra högsta grad lämpliga att ha som grund i en soppa med rotfrukter, fisk och skaldjur.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka vitlöken och fräs den i rapsoljan tillsammans med torkad timjan.
  2. Skala och skär potatisen och morötterna.
  3. Skär purjolöken och fänkålen.
  4. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa ett par minuter.
  5. Häll i tomaterna och buljongen.
  6. Låt koka tills potatisen och morötterna är mjuka.
  7. Skär fisken i kuber och skala räkorna.
  8. Lägg i fisken och koka soppan ytterligare fem minuter (tills fisken är klar).
  9. Smaka av med salt, svartpeppar och ev. socker (sockret behövs bara om tomaterna är syrliga – oftast behövs det inte eftersom Kung Markattas tomater är söta och goda).
  10. Ta kastrullen från plattan.
  11. Skala räkorna och lägg sedan i dem och musslorna i  soppan (eftervärmen räcker för skaldjuren, kokar soppan blir de sega i ett nafs).
  12. Strö över finhackad dill.
  13. Servera med bröd och gärna en klick aioli.
Kung Markatta Apa
Servera med bröd och gärna en klick aioli.

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se