Meny
Energibollar med ghee, blåbärspulver och valnötter

Energibollar med ghee, blåbärspulver och valnötter

Energibollar med en härligt krämig och smörig smak, knaprigt och mjukt om vartannat. Fyllda med godsaker som dadlar, valnötter, superbär, mandelsmör och inte minst ghee, som ger en oväntad och läcker smakhöjning till dessa bollar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka dadlarna, grovhacka valnötterna och blanda sedan noga ihop alla ingredienser förutom blåbärspulvret.
  2. Låt smeten vila svalt i ett kylskåp ca en timme för att lättare kunna forma bollar. Fukta händerna och rulla ca 12-14 bollar.
  3. Häll ett par matskedar blåbärspulver i en djup skål och rulla en boll i taget i pulvret så att den täcks. 
  4. Förvara gärna bollarna i kyl till strax innan servering.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se