Meny
Enkelt rågsurdegsbröd
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • 1 bröd

Enkelt rågsurdegsbröd

Ett enkelt rågsurdegsbröd som passar bra att starta med om du är nybörjare på surdegsbakning. Njut brödet till frukost med favoritpålägget. Brödet är hållbart och när det börjar bli lite torrt och tråkigt funkar det toppen att rosta det.

Ingredienser

Så här gör du

Dag 1 (kväll):  

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur under natten. 

Dag 2 (morgon):

Nu är förhoppningsvis surdegen bubblig och elastisk och då är det dags att baka brödet.

  1. Blanda ihop försurdegen från dag 1 med dessa ingredienser till en elastisk och kladdig deg.
  2. Täck med plastfolie och jäs till dubbel storlek (ca 2 timmar).
  3. Häll sedan blandningen i en smord form och jäs ytterligare 1 timme under bakhandduk.
  4. Grädda sedan brödet i mitten av ugnen på 225 grader i 10-12 minuter, sänk ugnsvärmen till 200 och grädda brödet ytterligare i 35 minuter.
  5. Låt svalna innan brödet skärs upp.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se