Meny
Falafel
  • Huvudrätt , Biffar
  • 30 min
  • 4 portioner

Falafel

Falafel är verkligen supergott, enkelt och lätt att variera med olika typer av smaksättningar samt serveringsalternativ. Detta är ett rätt klassiskt grundrecept på falafel som är smaksatt med vitlök, spiskummin och lite chili. Gott att servera i pitabröd eller till ris med blandade grönsaker.

Ingredienser

  • 2 st burkar Kung Markatta Kikärtor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 2-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 kruka färsk persilja
  • En gnutta citronsaft
  • Kung Markatta Neutral olja (till stekning)

Så här gör du

  1. Skölj kikärtorna och blanda dem med övriga ingredienser.
  2. Mixa allt med stavmixer till en smet som gärna får vara lite grovt mixad.
  3. Forma till bollar/biffar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek falafeln först på hög värme tills den fått en yta och sedan på medelvärme några minuter på varje sida. Låt bollarna få en rejäl stekyta innan du vänder på dem.
  5. Servera direkt med valfria tillbehör  - gärna Kung Markatta Vitlökssås.
Kung Markatta Apa
Istället för majsstärkelse kan du välja att försteka löken så den blir karamelliserad.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se