Meny
Falsk ostkaka med pumpa och kokossocker

Falsk ostkaka med pumpa och kokossocker

En fyllig falsk ostkaka som kan beredas med antingen pumpa eller zucchini. Då den är sötad endast med kokossocker är det nästan så man kan kalla det en hälsodessert!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och kärna ur zucchinin/pumpan. Skär den i 3-4 cm stora bitar och koka dem mjuka i lätt saltat vatten.
  2. Sila av och låt bitarna svalna och pressa dem sedan i en potatispress.
  3. Blanda mjölk, ägg, riven mandel, kokossocker, hackad mandel, vetemjöl, salt och den mosade zucchinin/pumpan.
  4. Gillar du kardemumma eller kanel så smaksätt gärna kakan med 1-2 tsk.
  5. Grädda smeten i en ugnsform för formbröd, eller liknande, i ca 1 timme på 200 grader. OBS! Börja titta till den redan efter 40 min och testa den med en tändsticka ifall den redan nu har bakats klart.

Servera varm med en klick nyvispad grädde och skogshallonsylt

 

Kung Markatta Apa
Har du egenodlad zucchini i trädgårdslandet är det här ett kul och annorlunda sätt att ta vara på den!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se