Meny
Fänkålssallad med cashewnötsvinägrett
  • Förrätt , Sallader
  • 30 min
  • 2-3 portioner

Fänkålssallad med cashewnötsvinägrett

En sagolikt god sallad där lakritstonen från fänkålen och den milda krämiga vinägretten baserad på cashewnötssmör harmonierar på ett särdeles fint sätt. Perfekt till en risotto, som tillbehör till grillat eller som ensamrätt till ett glas vin och lite vitlöksbröd.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en bunke och vispa ihop, blir den för tjock så tillsätt lite mer olja.
  2. Skölj fänkålen ren och strimla den tunt.
  3. Skär salladsbladen i fyra delar och salladslöken i 2 cm långa bitar.  
  4. Blanda vinägretten med grönsakerna, servera och njut.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se