
Faridés örtbiffar med berberis
Örtgröna biffar till middag. En perfekt rätt för den som vill hålla efter i örtdjugeln på balkongen eller i köksfönstret.
Ingredienser
- 100 gram Kung Markatta Valnötter
- 1 påse färsk spenat
- 1 kruka färsk dill
- 1 kruka färsk koriander
- 2 krukor bladpersilja
- 1/2 - 1 purjolök
- en näve torkad berberis (även kallad surtorn)
- salt/peppar
- 1-2 ägg
- 1-3 msk vetemjöl
Så här gör du
- Hacka ett litet paket valnötter eller kör i mixer, tillsätt färsk spenat (du kan naturligtvis använda tinad fryst bladspenat).
- Finhacka dill, samma mängd koriander och minst dubbelt så mycket bladpersilja.
- Vänd ner detta i valnöts- och spenathacket tillsammans med 0,5-1 finstrimlad purjolök och en näve torkade berberis.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rör ner 1-2 ägg och någon msk vetemjöl till formbar konsistens.
- Forma 10-12 biffar och stek på medelhög värme i lite olja, ca 3 min på varje sida.
- Servera biffarna med exempelvis granatäpple, bulgur smaksatt med pressad citron och yoghurtsås (tjockyoghurt, rivet citronskal och pressad vitlök.)