Meny
Faridés örtbiffar med berberis
  • Huvudrätt , Biffar
  • 30 min
  • 4 portioner

Faridés örtbiffar med berberis

Örtgröna biffar till middag. En perfekt rätt för den som vill hålla efter i örtdjugeln på balkongen eller i köksfönstret.

Ingredienser

  • 100 gram Kung Markatta Valnötter
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 krukor bladpersilja
  • 1/2 - 1 purjolök
  • en näve torkad berberis (även kallad surtorn)
  • salt/peppar
  • 1-2 ägg
  • 1-3 msk vetemjöl

Så här gör du

  1. Hacka ett litet paket valnötter eller kör i mixer, tillsätt färsk spenat (du kan naturligtvis använda tinad fryst bladspenat).
  2. Finhacka dill, samma mängd koriander och minst dubbelt så mycket bladpersilja.
  3. Vänd ner detta i valnöts- och spenathacket tillsammans med 0,5-1 finstrimlad purjolök och en näve torkade berberis.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  5. Rör ner 1-2 ägg och någon msk vetemjöl till formbar konsistens.
  6. Forma 10-12 biffar och stek på medelhög värme i lite olja, ca 3 min på varje sida. 
  7. Servera biffarna med exempelvis granatäpple, bulgur smaksatt med pressad citron och yoghurtsås (tjockyoghurt, rivet citronskal och pressad vitlök.)

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se