Meny
Färskost med oliver, tomat, vitlök och örter

Färskost med oliver, tomat, vitlök och örter

Att göra sin egen färskost är inte alls svårt och man har ju då också möjligheten att smaksätta helt efter tycke och smak. Denna färskost har fått en touch av medelhavet med kalamataoliver, soltorkade tomater, vitlök och örter. Färskosten passar perfekt på gourmetknäcke.

Ingredienser

Så här gör du

Färskost:

  1. Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull tills temperaturen uppnår 47 grader (använd termometer). Häll sedan massan genom ett kaffefilter med en skål under och låt detta stå i kylskåp under natten.

Smaksättning:

  1. Kärna ur och finhacka oliver och finhacka tomaterna.
  2. Blanda ostmassan med samtliga ingredienser, spara lite av örterna att rulla osten i.
  3. Forma till en rund ost och rulla i örter, ställ osten i kylskåp fram till servering.

Servera osten på gourmetknäcke. 

 

Kung Markatta Apa
Färskosten passar perfekt på gourmetknäcke, som ett tilltugg eller till en soppmåltid.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se