Meny
Filodegspaj med grillad paprika, oliver och champinjoner

Filodegspaj med grillad paprika, oliver och champinjoner

Att kunna ta fram en färdig paj och värma till lunch kan rädda en stressig vardag och sådana enkla genvägar gillar jag!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda ägg, mjölk och riven ost till äggstanningen.
  2. Krydda med basilika, persilja, nymalen svartpeppar och en nypa salt.
  3. Förbered fyllningen, eftersom filoarken lätt torkar och det gäller att vara snabb i vändningarna.
  4. Smörj pajformen med margarin och lägg filoarken omlott i formen.
  5. Pensla med uppvispat ägg mellan de olika lagren så att de håller ihop. Minst tre lager filodeg behövs i botten.
  6. Toppa med fyllningen och häll över äggstanningen.
  7. ”Knyckla” ihop den del av filodegen som hänger över pajformens kant och pensla med ägg.
  8. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter tills äggstanningen sätter sig.
  9. Servera tillsammans med sallad.
Kung Markatta Apa
Gör en stor paj till middag och samtidigt flera små i portionsformar som du stoppar i frysen!

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se