Meny
Filodegsrullar med valnötter och parmesan

Filodegsrullar med valnötter och parmesan

Enkla tilltugg till nyårsfesten - Med bara några dagar kvar till nyårsafton gissar jag att det är fler än jag som letar bra recept och idéer inför årets sista middag. Här kommer tips på ett enkelt och gott tilltugg till champagnen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Tina filodegsarken.
  2. Gör en rulle åt gången eftersom de lätt torkar.
  3. Börja med att pensla filodegsarket med äggvita.
  4. Strö över parmesan och valnötter.
  5. Rulla ihop och lägg under handduk.
  6. Lägg på bakplåtspapper, pensla med olivolja och grädda i 250° i ca 7 minuter.
  7. Servera

Tips! Det går bra att ”bygga ihop” rullarna i förväg. Tänk på att förvara dem under lock/folie fram tills de ska gräddas och servera dem sedan så fort de har svalnat lite grand.

Kung Markatta Apa
Enkelt och gott tilltugg till nyårschampagnen!

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se