Meny
Frasiga filodegsknyten med bönor och fetaost

Frasiga filodegsknyten med bönor och fetaost

Filodegsknytena som har en härlig fyllning av bönor och fetaost blir ljuvligt frasiga när de gräddas i ugn. Passar perfekt som tillbehör till en lättare soppa. Fungerar utmärkt också på egen hand, då gärna med en god sallad till.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs bönor, morötter, rödlök och tomatpuré några minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Veckla ut filodegen, pensla med lite olivolja kalamata, lägg på en klick bönröra, toppa med fetaost och vik ihop till knyten som du lägger på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  5. Pensla knytena med uppvispat ägg och strö över hackade pumpafrön.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se