Meny
Friterad sötpotatis

Friterad sötpotatis

Superenkla och goda snacks att servera som drinktilltugg eller som en del av en buffé.

Ingredienser

  • 2-3 stora sötpotatisar
  • 0,5-1l frityrolja

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och behåll sedan värmen på.
  2. Skala 2-3  stora sötpotatisar och skär dem i skivor på längden.
  3. Skär dem därefter i långa stavar.
  4. Fritera 10 stavar i taget och ta upp dem när du tycker att de fått lagom med färg.
  5. Låt dem rinna av på ett papper och salta dem medans de är varma.

 

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se