Meny
Frukt- och nötbar med choklad

Frukt- och nötbar med choklad

En bar full av knapriga nötter, frön och torkade superbär, doppad i din favoritchoklad. Perfekt som snack före eller efter träning.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skålla mandlarna och skala dem. Rosta dem sedan på en plåt i ugnen i ca 10 min på 225 grader.
  2. Ta ut, låt svalna och hacka dem - mer grovt än fint.
  3. Blanda alla torra ingredienser, vispa äggvitorna lätt och häll i tillsammans med juicen.
  4. Rör om ordentligt och tryck därefter ut smeten i två avlånga smörade brödformar och grädda i 25 min på 125 grader.
  5. Låt svalna helt innan du stjälper upp dem och delar i lagom stora bitar.
  6. Doppa dem sedan i din favoritchoklad och låt svalna på bakplåtspapper.
  7. Förvara i försluten burk i kylen.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se