Meny
Fruktsallad med chia, cashewnötssmör och dinkelkakor

Fruktsallad med chia, cashewnötssmör och dinkelkakor

En frisk fruktsallad som passar till frukost, mellanmål eller som påfyllning av energi innan kvällsarbetet framför datorn. Att använda chiafrön kräver lite planering då de behöver svälla några timmar först.

Ingredienser

Så här gör du

Ca 5 timmar innan du ska äta:

  1. Häll chiafrön och äppeljuice i en skål och rör om, ställ in i kylskåpet.

Precis innan servering:

  1. Filea aprelsinen genom att först skära bort skalet på apelsinen så att baksidorna av klyftorna blottas. Filea varje klyfta.
  2. Skala mangon och skär den i 0,5 cm breda klyftor.
  3. Stänk över limen och blanda om frukterna tillsammans med de blötlagda chiafröna.
  4. Bred ca en msk cashewnötssmör på varje dinkelkaka.
  5. Servera och njut!

 

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se