
Fruktspett på grillen med jordgubbar, ananas, mynta, lime, kokos och lönnsirap
På grillens eftervärme passar det toppen att lägga dessa fruktspett. Pressa över lime, toppa med kokosflingor, lönnsirap och vips har du fixat en härlig sommardessert.
Ingredienser
- 1 ananas, delad i bitar
- Ca 20 st jordgubbar
- ½ kruka färsk mynta
- 1 ekologisk lime (saft + skal)
- ½ dl Kung Markatta kokosflingor
- 1-2 msk Kung Markatta lönnsirap
Så här gör du
- Blötlägg träspett och fördela ananas, jordgubbar och mynta på spetten (detta går bra att förbereda innan).
- När det är dags för dessert, grilla spetten på grillens eftervärme någon minut.
- Pressa limesaft över spetten och riv över lite av skalet.
- Toppa med kokosflingor, ringla över lönnsirap och servera spetten direkt.
- Vill du lyxa till desserten så servera den gärna tillsammans med en kula vaniljglass.