Meny
Fyllda chokladpraliner

Fyllda chokladpraliner

Skippa den butiksköpta pralinasken i år och bjud istället på dessa hemgjorda praliner. Var också beredd på lovord i överflöd - för trots det enkla receptet blir slutresultatet fantastisk goda praliner med hög lyxfaktor!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Hacka 50 g choklad och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde och kokossocker i en liten kastrull.Tillsätt den hackade chokladen och rör tills det smälter ihop. Rör ner kokosoljan och tillsätt lakrits- eller vaniljpulver. Börja med lite och smaka av!
  3. Ställ in i kylen minst 3 timmar.
  4. Smält resterande (100g) choklad, antingen över vattenbad eller försiktigt i micro.
  5. Pensla insidan av 10 pralinformar med chokladen. Det går också bra med små ischokladsformar eller liknande. Ställ in i frysen någon minut för att stelna.
  6. Fördela sedan den förberedda fyllningen i de penslade formarna och ställ tillbaka i frysen ytterligare någon minut. 
  7. Fördela resten av den smälta chokladen över fyllningen och låt stelna innan du tar pralinerna ur formen.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se