Meny
Glutenfri minipizza

Glutenfri minipizza

Glutenfria minipizzor. Perfekt till en lättare pizza-lunch, som en del av en buffé eller till fredagsminglet. Här med förslag på tre olika fyllningar: klassisk Margherita, Pesto och Kapris. Räcker till 12 minipizzor i storleken som ett kaffefat.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stavmixa de krossade tomaterna och tillsätt oregano, ramslöksolja, vin och buljong. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt reducera medan du gör pizzabottnarna. 
  3. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar. 
  4. Vispa äggen hårt så att de blir till ett skum. 
  5. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumhusk och rör ner i äggskummet. 
  6. Blanda ingredienserna ordentligt och låt smeten stå och svälla i 5 min. 
  7. Klicka ut sex pizzabottnar på varje ugnsplåt och förgrädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, grädda en plåt i taget. 
  8. Bre tomatsås på de förgräddade bottnarna och lägg därefter på önskad fyllning, riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Kung Markatta Apa
Testa även Kung Markatta Paprika-Chilisås som tomatbas på pizzorna - ger härlig hetta!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se