Meny
Glutenfria brownies med kokosmjöl

Glutenfria brownies med kokosmjöl

Dessa saftiga brownies har en stark chokladsmak med knapriga bitar av valnötter i. Om du är på ett riktigt chokladigt humör kan du även slänga ner en näve chokladbitar i smeten.

Ingredienser

Så här gör du

Kokosmjöl är ett perfekt alternativ om du vill baka glutenfritt. Dessutom innehåller det mycket fibrer, goda fetter och lite kolhydrater.

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ner kakao och salt och låt svalna. Vispa äggen i en stor skål.
  4. Tillsätt lönnsirap, socker och vaniljpulver och vispa ihop allt.
  5. Vispa därefter ner kokosmjölet, se till att vispa bort alla klumpar.
  6. Rör ner kakaoblandningen och rör ihop till en jämn smet. Häll i valnötterna och blanda ihop allt.
  7. Klä en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm) med bakplåtspapper.
  8. Häll över smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  9. Kontrollera med en provsticka att kakan är färdiggräddad. (Men se upp för att grädda kakan för länge, du vill inte att dina brownies blir torra.)
  10. Låt svalna helt innan du skär upp i bitar. Servera. Kan förvaras i kylen i flera dagar och går även bra att frysa in.
Kung Markatta Apa
Servera gärna med en klick grädde eller en kula vaniljglass

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se