Meny
Glutenfria Frukostmuffins

Glutenfria Frukostmuffins

Härliga, glutenfria frukostmuffins med smak av banan och kardemumma. Njut dem till en kopp kaffe, te eller servera dem tillsammans med en god marmelad och några ostskivor. Muffinsen fungerar förstås lika bra som mellanmål eller till kvällsfika.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa ägg med banan till en fluffig smet.
  3. Smält kokosoljan i en kastrull och blanda ner den i smeten.
  4. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, kardemumma, bakpulver och salt i en skål och häll sedan ner i äggsmeten.
  5. Mixa allt till en slät smet och häll upp i muffinsformar.
  6. Garnera med chiafrön och solrosfrön och grädda sedan muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
Kung Markatta Apa
Härliga mellismuffins som även passar dig som äter enligt LCHF

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se