Meny
Glutenfria Semlor

Glutenfria Semlor

Att kunna bjuda på nybakta semlor som vare sig innehåller socker eller vetemjöl känns nästan för bra för att vara sant. Självklart skiljer sig dessa åt en del i både smak och konsistens från det klassiska bakverket, men vi tror du kommer bli positivt överraskad!

Ingredienser

Så här gör du

Semmelbullar:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och honung så fluffigt du kan. Sikta över mjölet för att undvika klumpar och rör sedan ihop alla ingredienser. Låt smeten stå och svälla i 10-30 min.
  3. Häll smeten i en smord muffinsplåt/-formar och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 

Under tiden gör du fyllningen:

  1. Vispa grädden så att den blir "lagom" hård. Blanda mandelmjöl och honung i en skål för sig. Späd ut mandelmassan med lite vispad grädde och arbeta in till lagom konsistens. 
  2. När bullarna är färdiggräddade låter du dem svalna på ett galler. Skär därefter bort en topp från varje bulle.
  3. Gröpa ur en tesked ur varje bulle på mitten och fyll med honungsmandelmassan, spritsa ut en klick grädde och lägg på locket.
  4. Sikta eventuellt med lite florsocker och servera.  
Kung Markatta Apa
Bullarna går bra att frysa in och tina när suget på semla faller på!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se