Meny
Görans Rawfood-kladdkaka

Görans Rawfood-kladdkaka

Den här kladdkakan stoppar du i frysen istället för i ugnen - riktigt läckert resultat!

Ingredienser

  • Till botten:
  • 4 dl blandade mixade nötter (kan ersättas med solrosfrön.)
  • 3.5 dl mixade torkade aprikoser 
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk macapulver
  • 2 msk rått kakaopulver
  • 2 msk agavenektar (agave syrup)
  • Till fyllningen:
  • 4 bananer
  • 2,5 dl smält ekologisk kokosolja 
  • 1-2 klick mandelsmör
  • 0,5 dl rått kakaopulver
  • 2,5 msk carobpulver
  • 1 dl kokossocker
  • 0,5 msk macapulver
  • 0,5 msk lucumapulver
  • 1 nypa mortlade chiliflingor eller chilipulver
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Lägg aprikoserna i blöt någon timme innan, så blir det lättare att mixa dem. Nötterna kan mixas i matberedare eller hackas och mortlas till önskad grovlek.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna och rör till en ganska fast smet. Bred ut smeten i en pajform eller gratängform.
  3. Mixa bananerna till mos, smält kokosoljan. Blanda ihop och tillsätt resten av ingredienserna allt eftersom. Konsistensen blir ungefär som sockerkakssmet. Häll ner i "pajskalet".
  4. Ställ in i frysen några timmar. Ta ut och kakan i god tid (helst flera timmar) innan servering så den hinner tina.
  5. Servera gärna med kokosflarn och färsk frukt. Bara fantasin sätter gränsen!
Kung Markatta Apa
Inskickat av Göran Karlsson

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.