Meny
Gräddig linspastasås

Gräddig linspastasås

En fantastiskt enkel, snabb och god (lakto-)vegetarisk pastasås som både barn och vuxna gillar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp linserna med vattnet och saltet och låt koka på svag värme i ca 5 min.
  2. Häll linserna i ett durkslag och låt rinna av.
  3. Hacka rödlöken fint och fräs i neutral olja på medelvärme tills den är genomskinlig. Hacka och lägg i tomaten och låt koka ihop.
  4. Häll i grädde, pesto, kokossocker och buljong. Koka upp och låt sedan småputtra i ca 5-7 min. Häll sen i linserna och gör ett snabbt uppkok.
  5. Smaka av med några nypor örtsalt och servera med valfri pasta, tex Penne Fullkorn.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se