Meny
Gräddkola med vanilj och choklad

Gräddkola med vanilj och choklad

När man ändå ska koka kola så är det egentligen inget extra arbete att hålla igång två kastruller. Perfekt om en inte vill välja mellan vanilj och choklad! Äppelcidervinägern i receptet gör att kolan blir lenare.

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till respektive kola i varsin tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp och låt småputtra på svag värme i 25 - 40 min, rör då och då i kolan.
  3. Man märker att kolan börjar bli klar när den släpper från botten när man rör i den och att den mer har karaktären av en massa än en sås.
  4. När du anser att den är klar klär du in en ugnsfast form med bakplåtspapper och häller i smeten.
  5. Ställ formen på balkongen, i kylskåp eller frys för avkylning. När kolan blivit fast skär du den i bitar.
  6. Förvara i burk med tättslutande lock i rumstemperatur eller i kyl/frys. Varva varje lager kola med bakplåtspapper så kladdar de inte ihop med varandra.
Kung Markatta Apa
Pudra gärna kolorna med ett tunt täcke av lingon- eller blåbärspulver för en spännande smakbrytning!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se