Meny
Grapefrukt-brûlée med svartpeppar och kokossocker

Grapefrukt-brûlée med svartpeppar och kokossocker

Karamellisera din grapefrukt med kokossocker och svartpeppar! På bara ett ögonblick lovar vi att du har tagit den syrliga citrusen till helt nya nivåer!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Det är smidigast att bränna grapefrukterna med en gasbrännare, men har du inte en sådan kan du använda ugnens grill. Använder du ugnen, så börja med att sätta på den på full effekt.
  2. Dela grapefrukterna på mitten och skär med en liten kniv längs alla lamellerna för att lösgöra fruktköttet.
  3. Badda dem torra på toppen med en bit hushållspapper.
  4. Pudra med kokossocker och svartpeppar.
  5. Bränn/grilla toppen av grapefrukten tills sockret är smält och karamelliserat. Det tar ca 4-6 min i ugnen och endast ett ögonblick med gasbrännaren.

Receptet skapat av

Mette arbetar som kock, mat- och hälsoförfattare samt matstylist - och älskar det!

Fotograf: Malin Lauterbach

Besök gärna https://www.instagram.com/mettehelbak