Meny
Gratäng-frittata

Gratäng-frittata

Här är ett smart och gott sätt att använda det som blev över från gårdagens kokta pasta. En blandning av gratäng och frittata som bakas i ugnen tills den är gyllene. Det här är en enkel version men den kan lyxas till med örter eller ost. Anpassa mängderna efter hur mycket pasta du har – ungefär 1 ägg per dl pasta – anpassa då också storleken på bakformen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C. Smörj en bakform (ca 28 x 20 cm) med olivolja.
  2. Vispa upp ägg, kokosgrädde och salt i en stor skål.
  3. Vänd ner de rivna morötterna, spenaten och pastan och häll ut i formen.
  4. Baka i ca 20-25 minuter eller tills gyllene.
  5. Servera med en enkel tomatsallad för en balanserad syrlighet.

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com