
Gratäng-frittata
Här är ett smart och gott sätt att använda det som blev över från gårdagens kokta pasta. En blandning av gratäng och frittata som bakas i ugnen tills den är gyllene. Det här är en enkel version men den kan lyxas till med örter eller ost. Anpassa mängderna efter hur mycket pasta du har – ungefär 1 ägg per dl pasta – anpassa då också storleken på bakformen.
Ingredienser
- 1 liter Kung Markatta Linspasta (kokt)
- 2 msk Kung Markatta Olivolja
- 10 ägg
- 2 dl Kung Markatta Kokosgrädde (eller annan grädde/mjölk)
- 2 grovrivna stora morötter (eller zucchini, palsternacka, rödbeta)
- 1 näve baby spenat, grovhackad
- Salt & peppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C. Smörj en bakform (ca 28 x 20 cm) med olivolja.
- Vispa upp ägg, kokosgrädde och salt i en stor skål.
- Vänd ner de rivna morötterna, spenaten och pastan och häll ut i formen.
- Baka i ca 20-25 minuter eller tills gyllene.
- Servera med en enkel tomatsallad för en balanserad syrlighet.