Meny
Gravlaxtartar på rågbröd

Gravlaxtartar på rågbröd

Lax hör verkligen påsken till. Denna klassiska förrätt som här är gjord på gravad lax innehåller smaker som klockrent gifter sig med varandra. Laxtartaren serveras här på rågbröd, men det går också bra att servera den i små glas.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skär laxen i små fina tärningar, lägg den i en skål och blanda med övriga ingredienser.
  2. Låt blandningen stå i kyl i minst en timme.
  3. Stansa ut rundlar av rågbrödet med tex. ett glas eller en pepparkaksform, fördela laxblandningen på brödet.
  4. Servera laxtartaren på en bädd av rucolasallad, med en citronklyfta vid sidan om.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se