Meny
Grekisk sallad med örtmarinerad tofu

Grekisk sallad med örtmarinerad tofu

Smaksätt din tofu "feta-style" med en frisk örtmarinad, för att enkelt göra en helt vegansk grekisk sallad!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Öppna tofuförpackningen, häll av vätskan och linda tofun i en ren kökshandduk eller hushållspapper och låt ligga, på exempelvis en skärbräda, i ca 10 minuter så att den mesta av fukten dras ur.
  2. Under tiden blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Tärna tofun i lagom stora kuber och lägg ner i marinaden.
  3. Blanda väl och lägga på ett lock - låt marinera i kylskåp i minst 2-3 timmar. För bästa resultat låter du tofun marinera över natten. (Tofun håller i kylen ungefär en vecka.)
  4. Sätt ihop din sallad på fyra tallrikar, dra några varv med pepparkvarnen och toppa med den marinerade tofun. Skeda gärna lite extra av marinaden över salladen.
Kung Markatta Apa
Du kan också använda de marinerade tofutärningarna som pajfyllning!

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.