Meny
Grillad kronärtskocka, bulgursallad, ramslökspesto med tofu och vegansk citron-mayo

Grillad kronärtskocka, bulgursallad, ramslökspesto med tofu och vegansk citron-mayo

Serveras med bulgursallad och vegansk citron-mayo.

Ingredienser

Ramslökspesto med tofu

 

Vegan citron-mayo

 

Bulgursallad

 

Grillade kronärtskockor

 

 

Så här gör du

Ramslökspesto med tofu:

  • Häll alla ingredienser i en blender och mixa till du har en grön, smetig pesto.
  • Smaksätt med salt och peppar efter behag.

Vegan citron-mayo:

  • Mixa alla ingredienser förutom oljan i en blender till en smet.
  • När du har en jämn konsistens på smeten häller du försiktigt i oljan medan du mixar. Sakta men säkert kommer konsistensen av mayo fram.
  • Smaka av med salt och eventuellt mer citron.

    Bulgursallad:
  • Koka bulgur enligt paketets anvisningar med en tärning umamibuljong i vattnet.
  • Färdigkokad bulgur blandas med färska, hackade örter.
  • Ringla över olivolja och pressad lime.
  • Färdigt att servera!

    Grillade kronärtskockor:
  • Förkoka kronärtskockorna med en buljongtärning i ca 10 minuter för att påskynda tillagningstiden.
  • Ge sedan kronärtskockorna ett nätt tryck ovanifrån med kastrullen, en och en, så att de lätt öppnar sig på grillen.
  • Pensla kronärtskockorna med olja.
  • Låt dem grillas på indirekt värme i ca 10 minuter (du behöver inte vända dom).
  • För att få fin grillyta, förflytta sedan kronärtskockorna till mitten av gallret (i direktvärme) 5 minuter.
  • Vänd dem nu ett par gånger tills de ser fint grillade ut. Ringla över lite olivolja och pressad citron efter smak.







 

 

 

Receptet skapat av

Med tre barn och ett fullspäckat schema är god och enkel vardagsmat högt prioriterat hemma hos Malin Persson i Limhamn. I sin livsstilsblogg vill hon inspirera till ett hållbart liv, för både hälsa och miljö.

Besök gärna https://malin.elledecoration.se