Meny
Grillad paprika och fetaost-dipp

Grillad paprika och fetaost-dipp

Mixa snabbt ihop sommarens bästa dipp! Ställ fram som dippa till rotfruktschipsen under minglet och ta sedan med den till matbordet, för den smakar lika bra som kall sås till grillat. Fetaost är gott, men inte nödvändigt, även utan blir denna sås ljuvlig.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj paprikorna och dela på längden. Lägg dem på bakplåtspapper i ugnssäker form och sätt in i ugnen tills de fått färg, ca 20-30 minuter.
  3. Låt svalna och dra av ytterskalet med kniv.
  4. Mixa allt utom fetaosten, inte för länge, det får gärna vara lite struktur av paprikan.
  5. Förflytta dippen till en skål och smula ner fetaosten.
  6. Servera till rotfruktschipsen som tilltugg, och blir det dipp över efter minglet, passar den som sagt lika bra som kall sås till huvudrätten! 

 

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se