
Grillad smörgås med grönkålspesto
Pesto på säsongens grönkål och rostade mandlar.
Ingredienser
- Grönkålspesto:
- 1 dl Kung Markattas sötmandlar
- 8 dl färsk grönkål, avsköljd och mittvenen borttagen
- 1 1/2 dl gräslök, grovt hackad
- 1 1/2 dl Kung Markattas extra virgin olivolja
- 1 dl riven parmesan
- 1 msk vatten
- nymalen svartpeppar och flingsalt
- Grillad macka:
- 2 skivor surdegsbröd
- en stor klick grönkålspesto
- några skivor ost
- en vitlöksklyfta
- lite Kung Markattas extra virgin olivolja
Så här gör du
- Rosta mandlarna i ugnen på 180° i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Pulsa dem i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa ihop allt tills du får en len massa. Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.
- Bre ett tjockt lager pesto på ena brödskivan. Täck med ett par skivor ost och lägg på den andra brödskivan. Gnid in de bägge utsidorna med vitlöksklyftan.
- Värm lite olivolja i en stekpanna.
- Stek smörgåsen på bägge sidor tills de har fått fin färg och osten har smält.
- Servera omgående.
Peston kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.