Meny
Grillad smörgås med grönkålspesto

Grillad smörgås med grönkålspesto

Pesto på säsongens grönkål och rostade mandlar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rosta mandlarna i ugnen på 180° i ca 10 minuter. Låt svalna.
  2. Pulsa dem i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa ihop allt tills du får en len massa. Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.
  3. Bre ett tjockt lager pesto på ena brödskivan. Täck med ett par skivor ost och lägg på den andra brödskivan. Gnid in de bägge utsidorna med vitlöksklyftan.
  4. Värm lite olivolja i en stekpanna.
  5. Stek smörgåsen på bägge sidor tills de har fått fin färg och osten har smält.
  6. Servera omgående.

Peston kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.

Kung Markatta Apa
Peston kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se