Meny
Grillad sparris på bröd med hot tahini BBQ-sås och örtpangrattato

Grillad sparris på bröd med hot tahini BBQ-sås och örtpangrattato

Grillade primörer med en het BBQ-sås.

Ingredienser

Grillad sparris

  • 20 sparrisar


Hot tahini BBQ-sås

Surdegsbröd

  • 4 skivor att grilla
  • 2-3 skivor (beroende på brödets storlek) till örtpangrattato

Örtpangrattato

 

 

Så här gör du

Hot tahini BBQ-sås:

  • Mixa alla ingredienser i en blender.
  • Häll i mer vatten för önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

    Surdegsbröd & örtpangrattato:
  • Skär av kanterna på brödskivorna, hacka i bitar och lägg i mixern. Mixa till ett fint ströbröd.
  • Hacka pumpafröna.
  • Värm olivoljan i en stekpanna, lägg i vitlöken och låt den brynas tills vitlöken blir aningen brun.
  • Lyft bort vitlöken från oljan (ger endast smaksättning på oljan).
  • Lägg i övriga ingredienser (smulor, frön och kryddor) i den heta oljan.
  • Fräs tills all olja är absorberad.
  • Hacka färska örter och blanda med de frästa ingredienserna

    Grillad sparris:
  • Trä 5 sparrisar på dubbla spett så vänds spetten lättare över glöden och trillar inte igenom gallret.
  • Torrgrilla sparrisspetten i ca två minuter och pensla med lite olivolja mot slutet.
  • Grilla ett par skivor surdegsbröd tills de får grillränder.
  • Toppa sedan det knapriga brödet med tahini BBQsåsen, sparrisen och örtpangrattaton.

 

 

 

 

 

Receptet skapat av

Med tre barn och ett fullspäckat schema är god och enkel vardagsmat högt prioriterat hemma hos Malin Persson i Limhamn. I sin livsstilsblogg vill hon inspirera till ett hållbart liv, för både hälsa och miljö.

Besök gärna https://malin.elledecoration.se