Meny
Grillad tofu

Grillad tofu

Tofu är ett perfekt alternativ till kött och fisk på grillen. Det är dessutom superenkelt att fixa! Marinera efter tycke och smak och njut sen den grillade tofun tillsammans med kimchi och en god sallad.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Tänd grillen och medans den perfekta glöden inväntas förbereder du tofun och grönsakerna
  2. Pensla neutral olja samt en skvätt japansk soja på tofun
  3. Dela tomater och salladslök på hälften och marinera i ett par msk neutral olja och citron.
  4. Grilla tofun ett par minuter på var sida och precis innan det är färdigt lägger du på tomaterna och salladslöken och grilla bara som hastigast. De ska fortfaranade vara härligt krispiga.
  5. Servera tillsammans med kimchi och italiensk potatissallad
  6. Prova även gärna naturell tofu som du snabbt marinerar med neutral olja, soja och valfria kryddor!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se